in

Selülit Nedir? Nasıl Gider?

Selülit Nedir? Nasıl Gider?

Neredeyse kadınların %90’nı yaşamlarında selülit ile karşılaşıyorlar.Bu sorun hakkında doğru bilinen yanlışlar ile uzmanların tavsiyeleri, nedenleri, nasıl giderileceği ve doğru bilinen yanlışlarla detaylı bir selülit rehberi hazırladık.

Selülit Nedir?

Selülit Nedir

Selülit, yağ hücrelerinin lifli bağ dokusu üzerinde cilde karşı itilmesi sonucunda ortaya çıkan çukurlu ve portakal yüzeyini andıran bir görüntünün oluşması durumuna denir.

Vücutta Nerelerde Görülür?

Selülit en sık uyluk ve kaçlalarda görülmektedir.Ayrıca kol, mide bölümü ve kalçalarımızda da görülüyor.

Selülit Neden Olur?

Selülitin ana nedeni genetiktir.Ancak sadece genetik ile değil aynı zamanda stres, kötü beslenme, hormonlar, hareketsizlik, kilonuz ve diğer etkenlerde bu duruma sebep olabiliyor.

Doğru bilinen yanlışlardan biriside fazla yağları olanlarda daha çok görüldüğü düşüncesidir.Aslında bu durum ile alakası yoktur.Cildinizin yapısı ile ilgilidir.Cildinizin yüzeyi ile kaslarınız arasında koruyucu bir yağ tabakası vardır.Dokular kasları ve cildi birbirine bağlayarak yağ tabakasının düzgün bir görünümde olmasını sağlar.Yaş, kilo değişimleri, düzensiz beslenme, stres gibi faktörlerde bu bağ dokular zayıflıyor ve düzensiz yağ hücreleri cildin dışına doğru taşarak cildimizin büzülmesine ve ortaya çukurlu bir görüntünün oluşmasına sebep oluyor.

Etkenler arasında yer almasada gençlerde veya zayıflarda da görülebilir.Her yaş grubunda ortaya çıkabiliyor.Özelikle ailenizde varsa bu durumla karşılaşmanız muhtemel.

Selülit hem kadınlarda hemde erkeklerde görülebilir.Tabi daha çok kadınlar bu durumdan muzdarip olmaktadırlar.

Selülite Neden Olan Etkenler

Hareketsiz yaşam : Yeterli egzersiz yapmamanız durumunda vücudunuzda selülite katkıda bulunan yağların depolanması çok olası bir durum.Sadece bu durum için değil egzersiz tüm vücudumuz, sağlığımız ve görünümüz için çok önemli bir nokta.Hareketsiz yaşamlar bir çok sağlık sorununun baş nedenleri arasında.

Kötü beslenme : Doymuş yağlar, aşırı şeker ve aşırı işlenmiş gıdalarla dolu bir beslenme, vücudunuzda yağ depolayan ve selülit gelişimini teşvik eden fiziksel değişiklikleri tetiklemektedir. Enflamatuar gıdalar ve süt durumunuzu kötüleştirebilir. Antienflamatuvar beslenme sorunun giderilmesinde etkili olabilmektedir.

Yaşlanma : İnsanlar bu durumu selülite neden olarak düşünüyorlar ancak aslında yaşlanma bu sorunun artmasında etkili olmadığı ancak yaşlanan cildin selülit durumunda daha belirgin bir görüntü verdiği düşünülüyor.Yani sonuç bu sorun oluşması durumunda yaşlı ciltlerde daha belirgin bir görünüm oluyor.

Selülit Nasıl Gider?

Selülit Nasıl Geçer

Tam olarak bir tedavi yok ancak kadınların selülitten kurtulmasına yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli tedavi ve teknikler var.Yapılan tedaviler sonrası doktorlar sorunlu görünümün kaybolabileceğini ancak selülite yatkınsanız vücudunuzda tekrar görülme ihtimali yüksek.

Selüliti Gidermenin Yolları

Egzersiz : İster evde ister spor salonunda olsun egzersiz selülit konusunda fayda sağladığı kadar aynı zamanda tüm vücudumuz içinde oldukça gerekli.Düzenli kardiyo ve kuvvet antrenmanı kasları tonlayacak ve selülit görünümünü azaltacaktır. 

Masaj : Derin doku masajı yapmanız veya damarları uyarmak ve kan akışını arttırmak için vücudu ovarak masaj yapılması tavsiye ediliyor.Zeytinyağı kullanarak bir ovma yapmak lenfatik drenajınızı uyaracaktır.Tek bir masaj olarak düşünmeyin, bunu düzenli olarak yapmanız durumunda fayda sağlacaksınız.Aksi halde düzensiz ve az yapılan uygulamalar istenilen etkiyi vermeyecektir.

Sağlıklı Beslenme : Alkol, şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak, yeşilliklerin daha çok yer aldığı sağlıklı bir beslenmede oldukça faydalı.

Kremler : Çok sayıda krem bu konuda piyasada mevcut.Bunlardan çoğu başarısız sonuçlar almanıza sebep oluyor. Bazı kremler de mucize yapmasalarda uzun sürelerde masajla beraber bu sorunu azaltmada yardımcı oluyorlar.

Sizlerde selülit ile ilgili tecrübelerinizi ve faydalandığınız tedavi yöntemleri ile kullandığınız krem ve diğer ürünleri yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kısa Saç Modelleri

Kısa Saç Modelleri : Kısa Saç Kimlere Yakışır?

Ginkgo Biloba Faydaları

Ginkgo Biloba Faydaları Nelerdir? : Detaylı Rehber